• najlepsza restauracja Gdynia

    PIOTR ŚLUSARZ – SZEF KUCHNI RESTAURACJI OPEN KITCHEN

    Żywy dowód na to, że w polskiej gastronomii możliwy jest american dream. Młody szef kuchni, absolwent szkoły gastronomicznej w Świnoujściu i praktykant w Amber Baltic Hotel w Międzyzdrojach. Próbował sił w branży restauracyjnej w Trójmieście, pracował w barach, zakładowych stołówkach i sieciowych fast foodach, by w końcu trafić do renomowanej restauracji Hotelu Sheraton w Sopocie. Nienasycona potrzeba rozwoju pchnęła go do londyńskiej restauracji Hibiscus. Po powrocie do Polski ponownie trafił do profesjonalnie zarządzanej i bardzo wymagającej kuchni Hotelu Sheraton.

Prawdziwym sprawdzianem zdobytych umiejętności był program kulinarny TopChef emitowany w Polsacie.

Piotr wykazał się dużą kreatywnością i zapałem, dzięki czemu w finałowym odcinku dostał angaż w Atelier Amaro – jednej z dwóch polskich restauracji wyróżnionych gwiazdką przez renomowany przewodnik Michelina.
Wojciech Modest Amaro – podziwiany szef kuchni i prowadzący turniej – nie krył uznania dla dokonań młodego kucharza, dlatego Piotr Ślusarz wraz z marką Kenwood wspierał Modesta Amaro w szkoleniu uczestniów do polskiej edycji słynnego show „Hell’s Kitchen-Piekielna Kuchnia”.
Prowadzi liczne pokazy kulinarne oraz „live cooking”, udowadniając kreatywność i chęć
eksperymentowania w kuchni.


restauracja Gdynia

OPEN KITCHEN
I Armii Wojska Polskiego 10
81-356 Gdynia

PON. - SOB.:
16.00- 22:30(ostatnie zamówienie)

NIEDZ.
13:00 - 20:00

W niedzielę obowiązuje specjalne menu.

W przypadku chęci skorzystania z naszych usług w innych godzinach niż godziny otwarcia, prosimy o kontakt telefoniczny.